Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Лечение на папилома вирус

Лечение на папилома вирус

Жана Г.Жана Г.
Новак
554196
Лечение на папилома вирус

Групата на папилома вирусите, известни също като брадавичести вируси, включва над 65 различни видове вируси, които предизвикват появата на брадавици върху кожата и лигавиците.

Над двадесет от тях поразяват гениталиите. Вирусите, които поразяват гениталиите, могат да се предават при раждане от инфектирана майка на детето й.

Много често се случва папилома вирусът да е началото на много по-сериозно заболяване. Папилома вирусът е основна причина за злокачествени заболявания на шийката на матката.

Смята се, че папилома вирусът причинява и злокачествени заболявания на пикочния мехур. Съчетаването на системна терапия – специален лекарствен разтвор и глобули при нужда, с гел за мазане дава най-добрия лечебен ефект.

Това е особено важно за гениталните инфекции. Системната терапия, предписана от специалист, е насочена към потискане на вирусната активност.

Специалните лекарствени препарати атакуват поразените тъкани. Човешкият папилома вирус заразява базалните клетки на епидермиса, трансформира ги и те започват да се делят.

В резултат на това се образува папилома. Тя представлява набъбнало образувание над повърхността на кожата.

Интензивното размножаване на папилома вируса се осъществява в повърхностните слоеве на епидермиса.

Инфекцията възниква след контакт с хора, които страдат от заболявания, предизвикани от човешкия папилома вирус. Той прониква през микротравми на кожата.

Това са различни пукнатини и миниатюрни ранички. Инфектирането може да стане в басейни, бани, фитнес зали.

Хората, които се занимават с рязане на месо, риба и птица, могат да се заразят с брадавици, които се появяват върху ръцете.

Тези брадавици се появяват след контакт със заразени животни. Половите брадавици, известни като островърхи кондиломи, се предават по полов път.

За да се предпазите от заразяване, съществуват лекарствени препарати, които предпазват от заразяване с човешкия папилома вирус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.2
52
44
37
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Деси
Деси
26.06.2013 02:59
Някой пишат статии само за да си чепат пръстите. Поне прочетете някоя книжка, преди да пишете! ЧПВ не се лекува! Може имунната система да се справи с него, ако не - си го носиш цял живот. Смята се, че той е основната причина за рак на шийката на матката. Други негови щамове могат да причинят генитални брадавици, които засягат и двата пола. Брадавиците могат да се лекуват локално, както и измененията на шийката на матката, но самият вирус си остава подобно на херпесния вирус. Има изобилие от ВЯРНА информация, дори и в интернет.
6
3
ani
ani
14.06.2013 18:20
може и да смърдиш на умряла катерица :)ако имаш това заболяване. така ,че внимавай с кого си лягаш , е то вече няма смисъл да внимаваш и да се пазиш :) . чичко доктор знае как да те излекува , и за нещастие докато си жива ще си го имаш .ще се появяват дори и при лека настинка .

УМИРАНЕ ИМА , ОТЪРВАНЕ НЯМА . публикацията е вярна има истина в написаното
3
5
дария
дария
03.06.2013 15:41
може ли да смъди или сърби кожата по външните полови органи ако имаш този вирус и ако не от какво може да е това нетърпимо смъдене като изключим гъбично заболяване
9
4
Стоян
Стоян
03.06.2013 09:52
Наистина смешна стастия
3
0
пепи
пепи
02.06.2013 01:18
няма вярно нито капка в това писане
















0
0
АНИТа
АНИТа
30.05.2013 21:16
Мнооогооо слаба статия - общи понятия и нищо съществено. а това за глобули за лечение и препарати за предпазване ме кара доста да се усмихвам
2
0