Ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лечение на кандидозен баланит и баланопостит

Лечение на кандидозен баланит и баланопостит

Кандидозен баланит

Кандидоза представлява инфекция, която се проявява в областта на гениталиите. При жените това състояние се нарича кандидозен вагинит или вулвовагинит, а при мъжете кандидозен баланит и баланопостит.

Много неприятно заболяване, тъй като е упорито и има доста фактори, които могат да ви го причинят – от употреба на антибиотици, дразнене от материята на дреха, промени в имунната система и др.

Баланопостит

Причинител може да бъде и неподходящ прах за пране. Но при мъжете по-честата причина за това състояние е, че партньорката им страда от кандидозен колпит.

Всъщност начините да се разболеете са доста, но по-важно е да разгледаме какви са симптомите и какво да направите, за да се спасите от това положение.

Симптомите на кандидозния баланит са парене и сърбеж и възпаление на главичката на пениса. Появяват се и мънички червени точки. В случай, че възпалена е не главичката на пениса, а препуциума (кожата, която я покрива), нарича се постит. Ако имате и двете възпаления, значи страдате и от двете състояния, тогава вече говорим за баланопостит.

Срамни болести

Ако усетите тези симптоми или забележите някакви външни промени върху половия си орган, не се колебайте да потърсите лекар. Той вероятно ще ви направи изследвания, които да потвърдят съмненията му.

След като ви постави диагноза, ще може да ви лекува адекватно. Изследването на урината е задължително, при съмнение за баланит, тъй като той е симптом на диабет.

Лечението не е сложно и обикновено е необходимо само прилагане на подходящ крем, изписан от лекар. Ако е необходимо, се изписват и таблетки, които доста бързо могат да ви спасят от проблема. Не бива да го пренебрегвате, защото ако не се лекувате, нещата се усложняват.

Проблемът се появява най-вече при мъже, чиито препуциум не е премахнат. С други думи, такива, които не са обрязани.

Често, ако не успее да се овладее състоянието, се налага и подобна процедура, независимо от възрастта на мъжа. В никакъв случай не се лекувайте самостоятелно, защото можете да влошите състоянието си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
42
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Огнян
Огнян
01.07.2015 00:13
Имам кандидозен баланопостит повече от една година.Нямам инфекция.Ходил съм на уролог преди да се запозная с диагнозата ми и той ми изписа само крем тридерм и толкоз. Някой да знае ефикасен лек за това? и Благодаря предварително
1
0
Атанас
Атанас
02.09.2014 10:19
Гъбичен Балонитите и баланопостит/на-честия/ се дължи на инфекция вурху главата на пениса и припуциума и /или/около него. Причините са много и най-разнообразни. От алергични реакции, замърсявания, до полово предадени инвектирания и др. Малки червени точки и болезненост, почти винаги говорят за начална или наново възбудила се /реинфектирана/ зона на гъбична инвазия.
Лечение: локално един път намазване с противогъбичен крем за 5-7 дни след това 2 пъти седмично за три месеца.
През устата еднократно 150 мг. Микомакс. Повторен прием след 2 дни и трета капсула след 3дни от втория прием. При сексуален контакт е препоръчително използване на лумбриканти
3
5
Гошо
Гошо
05.12.2014 15:08
наистина ли помага..
10
0